Onderhoud

Onderhoud blusmiddelen

Wanneer blusmiddelen vereist zijn, dan heeft de eigenaar ook de plicht de blusapparaten in een goed werkende staat te houden. In de Nederlandse normen NEN 2559 (blussers) en NEN EN 671-3 (haspels) is het onderhoud van blusapparaten en brandslanghaspels vastgelegd. Dit houdt onder andere in dat de eigenaar/gebruiker alle blusapparaten en brandslanghaspels één keer per maand moet inspecteren op aanwezigheid, toegankelijkheid en gebruiksklaar. Tevens dienen blusapparaten en brandslanghaspels één keer per jaar gecontroleerd te worden door een REOB erkend onderhoudsbedrijf.

Ons bedrijf is gecertificeerd door het NCP (Nationaal centrum voor preventie) en beschikt over REOB gediplomeerde en opgeleide monteurs die zorgen voor een goede dienstverlening op het gebied van onderhoud van uw blusapparatuur. Om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van brandbeveiliging, volgen onze medewerkers regelmatig applicatiecursussen om u zonodig nog beter van dienst te kunnen zijn.

Onderhoud noodverlichting

Vluchten bij een calamiteit vraagt om zichtbaarheid en heldere vluchtroute aanduidingen. In uw dagelijks werk komt u waarschijnlijk noodverlichtingarmaturen en vluchtwegaanduidingen tegen zonder dat u daarmee direct bewust van bent.

In het Bouwbesluit is de zorgplicht opgenomen voor gebouweigenaren, huurders dat mensen het gebouw veilig moeten kunnen verlaten. Dit houdt in dat gebouweigenaren de verplichting hebben dat deze armaturen in goede en werkende staat verkeren. Wij hebben de opleiding en expertise om dit onderhoud, conform ISSO-79, voor u te kunnen verzorgen.

Werkplaats

Naast onze mobiele service beschikt ons bedrijf ook over een modern ingerichte werkplaats waar blussers gekeurd, gerepareerd of hervuld kunnen worden. Sinds de ingang van de nieuwe onderhoudsnorm in 2001 is het voortaan verplicht om brandblussers in het 5e en het 15e jaar uitgebreid te inspecteren (dit geldt overigens alleen voor schuimblussers) en in het 10e jaar te reviseren. 

Dit zijn werkzaamheden die op locatie niet kunnen worden uitgevoerd. Deze blusapparaten worden dan bij de klant meegenomen en in onze werkplaats gereviseerd cq uitgebreid geïnspecteerd. Met onze 24 uur service zorgen wij ervoor dat de blusapparaten binnen een dag bij de klant terug zijn. Bij eventueel langer durende reparaties zetten wij bij de klant gratis ruilapparaten neer zodat deze optimaal beveiligd blijft.